Geboren en getogen Delftenaar John Brus is al sinds zijn jonge jaren gefascineerd door de verschillende smaken, stijlen en eigenschappen van bier en startte al snel met thuis brouwen. Lang voor de craft beer revolutie in Nederland reisde hij langs talloze bierbrouwerijen in binnen en buitenland om bieren te proeven, smaken én etiketten te verzamelen. Na een loopbaan in de IT besloot hij in 2008 z’n hart te volgen en startte bij Brouwerij de Molen, craft beer brouwerij met wereldfaam in Bodegraven. Van 2009 tot 2019 was hij mede-eigenaar en tot 2020 directeur van deze brouwerij die vooral bekend stond om zijn houtgerijpte bieren, progressieve experimenten en bierstijlen. Bij John bleef altijd de wens sluimeren om ook ooit in zijn geboortestad een brouwerij te starten. In 2014 claimde hij in het kader van wishfull-thinking al de gewenste brouwerijnaam ‘Delftse Brouwers’ op diverse online media.
De succesvolle mix sinds juli 2019
In het pand aan de Hippolytusbuurt (dat ook grenst aan het Heilige Geest Kerkhof) werd een Engelse brouwinstallatie met een capaciteit van 650 liter geplaatst. Sinds het voorjaar van 2019 kunnen bewoners en bezoekers van Delft genieten van ferme standaard bieren als bijvoorbeeld een Blond, Triple, Weizen, Saison, IPA, Oerpils, Porter en talloze specials. De etiketten van deze bieren zijn allemaal geïnspireerd op elementen uit de direct omgeving van de brouwerij. De glas in lood ramen van de Oude Kerk achter Weizen, de steentjes van het metselwerk in de opgegraven kelders achter Tripel, het orgel van de inmiddels verdwenen Sint-Hippolytuskerk aan de Voorstraat achter de IPA et cetera.