fbpx

Bestel nu jouw Lichtjesavonddoosch

MariekeZelissePhotography_5K4A6994

Evenementorganisator De Burgemeesters heeft sinds het uitbreken van de coronacrisis ontelbaar veel verschillende plannen gemaakt voor de invulling van Lichtjesavond 2020. Deze week zijn twee van die plannen gekozen met Gemeente Delft, veiligheidsdiensten, hoofdpartner De Laatste Eer en betrokken partijen. Lichtjesavond 2020 gaat door – maar in een heel andere vorm dan we gewend zijn.

Er zijn in afgelopen maanden verschillende scenario’s uitgewerkt door conceptbureau De Burgemeesters. Hoewel er prachtige plannen zijn bedacht voor een fysieke invulling, zou het gezien de huidige ontwikkelingen onverantwoord zijn om de grote bezoekersaantallen van Lichtjesavond te ontvangen in de Delftse binnenstad. Omdat geen Delftenaar dit festijn op de tweede dinsdag van december wil missen, is er een alternatief programma opgezet: een thuisprogramma en een liveuitzending. 

Lichtjesavond Live 

Tijdens Lichtjesavond staat de ontsteking van de duizenden lampjes in de kerstboom centraal. Nog steeds zal dit moment het middelpunt vormen van een sensationele openingsshow, die op 8 december te bekijken is via www.lichtjesavonddelft.nl en TV West. Het programma zit vol met verhalen en Delftse muziek, waarin zal worden herdacht en vooruitgekeken. Net als voorgaande jaren zullen saamhorigheid en verbinding de belangrijkste thema’s vormen. 

De Lichtjesavonddooschen

Om het feest thuis compleet te maken zijn er speciale Delftse Lichtjesavonddooschen samengesteld. Elke Delftenaar kan een Lichtjesavond Zoetwarendoosch, Borreldoosch of Dinerdoosch vol lokale producten bestellen voor tijdens de uitzending. Deze Dooschen zijn natuurlijk niet compleet zonder warme chocolademelk en een spelletje voor na de uitzending. Hoofdpartner De Laatste Eer heeft kaarsen aan de Doosch toegevoegd, die je kunt branden voor iemand aan wie jij denkt deze donkere dagen.

De Dooschen worden worden voorafgaand aan Lichtjesavond thuisbezorgd of kunnen op maandag 7 december worden opgehaald in de feestelijke kerstdrive-thru aan de Schieweg in Delft. 

Advies nodig?

whatsapp met de Delftse Doosch