In de Delftse Doosch van juni vind je heerlijke hamburgerbroodjes en biologisch kipgehakt van Hoeve Biesland. Perfect om thuis jouw eigen burgers van te maken – en wij hebben hier een recept van voor jou.
Ingrediënten:
Pel en snipper een halve rode ui, meng dit vervolgens met het kipgehakt en een rauw ei. Hak de peterselie fijn en voeg deze ook toe aan het mengsel. Breng verder op smaak met peper, zout en paprikapoeder en voeg vervolgens wat paneermeel toe.
Zorg ervoor dat je het mengsel goed kneed en blijf paneermeel toevoegen tot het stevig wordt. Daarna kan je het gehakt verdelen in gelijkmatige, balvormige porties en vervolgens platdrukken tot hamburgers van ongeveer anderhalve centimeter dik.
Smelt een klontje boter in een pan op laag vuur en bak hier de kipburgers in. Draai ze regelmatig om zodat ze aan beide kanten goudbruin worden. Je bakt de burgers gaar in zo’n 15 minuten. Leg een paar minuten voor je de burger gaat serveren een plakje cheddar kaas op de burger. Zo heeft de kaas tijd om te smelten.
In de tussentijd kan je de burgerbroodjes halveren en kort grillen in de oven of in een droge koekenpan. Doe dit tot de broodjes knapperig worden. Snijd vervolgens de tomaat in dunne plakjes, was de sla bladeren en hou apart voor zometeen.
Smeer de onderkant van het broodje in met een laagje mayonaise. Leg hier de sla en tomaat op. Doe daarop de burger, en leg tot slot de bovenkant van het broodje erop. Eet smakelijk!