Het perfecte kerstdiner: met deze 4 heerlijke ingrediënten zet jij een restaurantwaardig diner op tafel
Een uitgebreid diner is altijd een goed idee. Maar wat zet je nu op tafel? Met deze 100% Delftse ingrediënten zit je gegarandeerd goed.
Vooraf: bierbrood van Molen de Roos
Weleens brood van bierbeslag geproefd? Nee? Je weet niet wat je mist. Om dit bierbrood van Molen de Roos te bereiden, gebruik je een kleine brood- of cakevorm. Je mengt 25 gram olijfolie en een flesje van je favoriete bier met de inhoud van dit zakje. Na 45 minuten komt er een prachtig brood uit de oven. Drie keer raden wat je daar het beste bij drinkt.
Voor erbij: La Huppe Merlot van Wijnhuys Kinésis
Ben jij nog op zoek naar de perfecte huiswijn? Zoek niet verder! La Huppe Merlot, een intense, donkerrode Franse wijn van Wijnhuys Kinésis, zorgt voor een fluweelzacht mondgevoel. In de geur herken je frambozen en pruimen, maar ook het kruidige van munt. Perfect bij allerlei borrelhapjes en voorgerechten, zoals pasta’s met een rode saus of gegrilde groenten. Verwerk je de wijn liever in een gerecht? Dat kan ook! Maak dan een overheerlijk winters stoofpotje. Hier blaas jij jouw dinergasten gegarandeerd mee omver.
Hoofdgerecht: beenham met zelfgemaakte Delftse honingmosterdsaus
Honing en mosterd zijn een traditionele combinatie. En als je een goede honingmosterdsaus wilt maken voor een diner, haal je je ingrediënten natuurlijk van dichtbij. Uit Delft, dus. Wist je dat trouwens mosterdzaad, waarvan mosterd wordt gemaakt, hartstikke gezond is? Het gevat ijzer, magnesium vitamine A en C én omega 3.
Dessert: perenspoom met perensap van Hoeve Bouwlust
Het idee voor dit overheerlijke perensap ontstond toen de bomen wel erg veel peren begonnen te geven. Zonde om daar niets mee te doen, dachten ze bij Hoeve Bouwlust. Ze lieten een speciale pers overkomen uit Gelderland om het fruit in sap te laten veranderen. De perfecte basis voor een huisgemaakte perenspoom. Heerlijk voor een uitgebreid diner met vrienden of familie.