Zo maakt Hoeve Biesland zijn biologische haver- en mueslikoeken
Op een steenworp afstand van de Delftse binnenstad vind je Hoeve Biesland. Hier staan de koeien lekker in de wei te grazen en scharrelen de kippen vrij rond. En dat levert ook nog eens wat op: heerlijke lokale producten, zoals huisgemaakte haver- en mueslikoeken. Hoe die precies gemaakt worden? Dat vertellen we je graag.
Van koeienstal naar biologische bakkerij
De muesli- en haverkoeken van Hoeve Biesland worden geproduceerd in de oude koeienstal op het erf. Daar is nu een bakkerij te vinden. Bij de verbouwing werd meteen een heel assortiment aan brood- en banketwaren bedacht. Daarin konden deze koeken natuurlijk niet ontbreken.
Handgemaakt door zorgboeren
De biologische haver- en mueslikoeken van Hoeve Biesland zijn het resultaat van een sterk staaltje vakmanschap. Ze worden gemaakt door hulpboeren: collega’s die op de zorgboerderij van Hoeve Biesland werken.
Flink wat handwerk
Er komt dus flink wat handwerk kijken bij de productie van de haver- en mueslikoeken van Hoeve Biesland. Maar vergeet vooral de liefde en passie niet. En wat precies de ingrediënten van de koekjes zijn? Dat is natuurlijk het geheim van de meester.