Appeltaart kan je dus op de klassieke manier maken, maar er kan ook gekozen worden om een appeltaart extra speciaal te maken. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van andere ingrediënten. Hieronder zullen een paar voorbeelden worden gegeven van een extra speciale appeltaart.
Bij het eerste recept voeg je kardemon, geraspte gember en abrikozenjam toe bij de appelstukjes. Zodra je dus de appels geschild hebt en in stukjes hebt gesneden, ga je ze kruiden. Meng de appelstukjes met de suiker, de rozijnen, kaneel, de abrikozenjam, de gemalen kardemon en geraspte gember.
Ook is het heel lekker om de appeltaart niet alleen te vullen met appels maar met appels en peren. Voor dit recept schil je de appels en de peren en snij ze vervolgens in stukjes. Het is ook erg lekker om er dan nog in kleine stukjes vanille fudge doorheen te mengen, samen met kaneel natuurlijk. Op deze manier krijg je een heerlijke, zoete appeltaart.
En dan als laatste nog een recept voor de echte liefhebbers van noten. Ook bij dit recept worden de appels geschild en in kleine blokjes gesneden. Bij het mixen met de suiker en de kaneel voeg je nu ook ongezouten, gemengde noten.
Alle recepten zijn vrij gemakkelijk en er is maar een kleine aanpassing nodig om toch je appeltaart speciaal te maken. Kies zelf de hoeveelheden van de toegevoegde ingrediënten.