fbpx

Een bakkerij vol historie, Stadsbakkerij De Diamanten Ring

Gelegen in het historisch centrum van Delft vindt je Bakkerij De Diamanten Ring. Hier wordt al eeuwenlang dag en nacht op ambachtelijke wijze vers brood en heel veel andere producten door de bakkers bereidt. Verschillende families hebben het bedrijf gerund, maar sinds een paar jaar zijn Thomas van Bavel en Patrick van Holsteijn de gelukkige eigenaren van deze fantastische bakkerij. Het bedrijf gelooft dat wanneer je producten helemaal zelf bereidt, je tot de beste resultaten komt. Zo heeft het door de jaren heen veel eigen recepturen en specialiteiten ontwikkeld. Eigenaar Thomas, bakker in hart en nieren, is constant bezig om de allerbeste grondstoffen te vinden en het bereidingsproces te optimaliseren om tot het beste resultaat te komen.

De bakkerij en het pand hebben een rijke historie. Aan het begin van de 16e eeuw was het pand een herberg met de naam ‘De Diamant’. Hier overnachtte Balthasar Gerards in de nacht van 9 op 10 juli 1584 voordat hij Willem van Oranje doodschoot. Nadat de herberg werd gesloten is het pand een bakkerij geworden en dat is het sindsdien gebleven. Deze historie is nog te zien aan de balken die tonen hoe groot de bakkerij eerst was en de vele kamers boven die afstammen uit de tijd dat het pand nog als herberg diende.

In De Delftse Doosch zijn regelmatig producten van De Diamanten Ring te vinden, in De Doosch van april vind je bijvoorbeeld een heerlijke paasstol. Benieuwd naar meer specialiteiten van Stadsbakkerij De Diamanten Ring? Deze kun vinden op www.stadsbakkerijdediamantenring.nl