fbpx

Shakshuka van kakelverse Delftse eieren

Ben jij gek op gerechten met eieren? Dan moet je echt een keertje dit van oorsprong Tunesische gerecht proberen. Shakshuka is een gerecht gemaakt van gepocheerd ei in een saus van tomaat, chilipeper, paprika en ui. Om het geheel spice te geven wordt er meestal gebruik gemaakt van komijn, paprikapoeder en cayennepeper.

Het leuke is dat je met dit gerecht eindeloos kunt variëren. Bijvoorbeeld met gehakt, kazen zoals feta, verse kruiden of maak er eens een geheel groene variant van met spinazie in plaats van tomatensaus. Wij hebben een lekker recept voor jullie met feta en verse koriander:

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in repen gesneden
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/4 tl chilivlokken
  • feta
  • peper en zout
  • feta
  • verse koriander
  • stokbrood om te dippen
  • scheutje olie

Instructies:

1.  Verhit de olie in een pan en bak de komijn heel kort aan, waarna je de ui toevoegt. 
2. Is de ui glazig gebakken? Voeg dan de knoflook, paprika, chilivlokken en paprikapoeder toe.
3. Voeg dat de tomatenblokjes toe wanneer de paprika zachter geworden is en breng het geheel op smaak met peper en zout. Pruttelen maar! Dit duurt 10 minuten.
4. Maak holletjes in de pan en giet daar 1 voor 1 de eieren in. 
5. Doe een deksel op de pan en wacht totdat het eiwit bijna gestold is (dit duurt ongeveer 5 minuten). 
6. Garneer het gerecht met verkruimelde feta en verse koriander. Stokbroodje afbakken en tijd om te genieten.